Pastoral Do Menor de Alagoinhas

De Pastoral Do Menor de Alagoinhas (PAMA), is een NGO zonder winstoogmerk, door Freddy Goven in 1985 opgericht en werkzaam in de gemeente Alagoinhas, Bahia en omstreken in Brazilië. In haar 37-jarig bestaan heeft deze organisatie via haar projecten duizenden sociaal en economisch kwetsbare kinderen, adolescenten en jongeren van 0 tot 23 jaar en hun gezinnen bijgestaan.

Doorheen verschillende projecten en programma's draagt de Pastoral do Menor zorg voor de verdere ontplooiing en ontwikkeling van 900 kansarme jongeren en helpt hen om actieve en bewuste burgers te worden. Hierdoor wordt de cyclus van armoede en ellende binnen de families doorbroken.

  • In de Voorlopige opvang verblijven kansarme kinderen en jongeren tussen 0 en 18 jaar, die in hun gezin totaal of gedeeltelijk verwaarloosd werden en door de lokale jeugdrechter doorverwezen.
  • Het project Ark van Noah is een hulp voor de opvoeding en het onderhoud van kinderen van 6 tot 11 jaar. Door middel van workshops worden ze geholpen bij het lezen, schrijven, rekenen en het uitoefenen van kunst.
  • Het project Art for Life bevordert de artistieke ontwikkeling van adolescenten en jongeren van 11 tot 17 jaar.
  • Het programma Jongeren onder leercontract geeft jongeren van 17 tot 23 jaar de kans om een beroep te leren en zo hun weg te vinden op de arbeidsmarkt.
  • Het project Steun aan het gezin ondersteunt gezinnen zodat ze hun socio-familiale situatie kunnen verwerken en verbeteren.

PAMA blijft strijden voor betere leefomstandigheden voor de kinderen, tieners, jongeren en families in de gemeente Alagoinhas-BA. Hiervoor is het noodzakelijk dat leren geassocieerd wordt met bewustzijn waardoor iedereen zijn dromen wil en kan waarmaken.

Contact:

Website : nbpastoral.alfapapatwo.be