C-re-a.i.d. vzw

C-re-aid vzw, actief in Tanzania, bestaat sinds 2012 en wil een plek creëren waar mensen binnen handbereik een betaalbare en duurzame bouwcultuur kunnen implementeren. De betrokkenheid van lokale actoren, het gebruik van duurzame lokale materialen, zoveel mogelijk realiseren met zo weinig mogelijk middelen, zijn essentieel om de projecten een duurzaam karakter te geven.
Vele Tanzanianen hebben te kampen met niet duurzame, ongezonde en weinig ecologische huisvestingen. Deze context leidt tot fysieke en sociale problemen die op hun beurt tot armoede kunnen leiden. C-re-aid onderzoekt de mogelijkheden om met architectuur deze uitdagingen aan te pakken. Door onderzoek en een innovatief en creatief ontwerp kunnen ecologische betaalbare woningen met lokale materialen en diverse bouwtechnieken gecreëerd worden. Deze moeten de stijgende vraag naar behuizing met moderne invloeden, waarbij het traditionele, duurzame en gezonde karakter verdwijnt, indijken.
Daarnaast rijst het aantal afgestudeerde architecten in grote aantallen, waarvan een grote meerderheid kiest voor een carrière in "luxe architectuur".
Als internationale NGO wil C-re-aid hier verandering in brengen door jonge architecten in contact te brengen met ontwikkelingsarchitectuur.

  • C-re-aid vzw, Kloosterstraat 211, 1702 Groot-Bijgaarden, Belgie
  • C-re-aid NGO P.o. box 8817, Moshi, Tanzania - info@c-re-aid.org

Website: www.c-re-aid.org
Facebook: www.facebook.com/ChangeResearchArchitectureInnovationDesign/